drie panden casco renovatie

Opdracht              :

funderingsherstel en inbouw van negen sociale huurappartementen

Opdrachtgever    :

B2 Restauratie BV

Oppervlakte         :

650 m² bvo

Status :

Orde 2, Westelijke 19e-eeuwse ring

 

vraag

De restauratieaannemer, ‘B2 Restauratie BV’ die de casco renovatie van deze drie panden heeft aangenomen van de woningbouwvereniging, heeft mij de zzp-opdracht gegeven om voor hun de dagelijkse leiding op de bouwplaats uit te voeren. Dit houdt in: het dagelijks opstarten van de bouwplaats, het afstemmen van planningen met onderaannemers, onvoorziene technische knelpunten oplossen en intensief overleg met de opdrachtgever, architect Kruunenberg en constructeur over de stand van het werk. Weer een leuk renovatieproject in opdracht van een aannemer

uitvoering

De helm van de uitvoerder op en gaan! De casco renovatie van de drie panden omvat verschillende werkzaamheden, zoals funderingsherstel met nieuwe heipalen en plaatfundering, herstel en versteviging van houtrot in vloerbalklagen en kapspanten, evenals het gevelrenovatie en herstel van al het binnen- en buitenmetselwerk. Na de renovatie zullen er negen moderne sociale huurappartementen worden opgeleverd. Dit is opnieuw een interessant renovatieproject in opdracht van een aannemer.

diensten

  • Uitvoerder namens hoofdaannemer ‘B2 Restauratie BV’
  • Team van collega’s en onderaannemers aansturen.
  • Communicatie met omwonenden verzorgen.
  • Overallplanning en tijdschema’s coördineren.
  • Coördinatie van leveringen en uitvoering verzorgen.
  • Kwaliteitscontroles uitvoeren.
  • Besprekingen met architect en opdrachtgevers houden.

resultaat

Na de renovatie zijn er negen sociale huurappartementen gerealiseerd, elk met een eigen tuin. Het casco van de drie panden is volledig hersteld en verduurzaamd, met een nieuwe fundering. De gevels vormen een beeldbepalend element en het energielabel van de panden is verbeterd naar label A.

zie ook: opdrachtgevers aan het woord