gevelonderhoud rijksmonument

Opdracht

Grootonderhoud gevels en daken

Opdrachtgever

Vereeniging van Eigenaars (VvE)

Oppervlakte

Ca. 450m² gevels en daken

Status

Rijksmonument

 

vraag

De VvE van dit fraaie rijksmonument in Amsterdam heeft gevelonderhoud en dakonderhoud ingepland. Ik ben uitgenodigd voor de beoordeling van de aanwezige offertes, de begeleiding van de aannemersselectie, de uitvoering en de oplevering. Een klein project in een drukke buurt, dat door de locatie en het veelvoud van kleine bewerkingen qua uitdaging niet veel onderdoet voor grote projecten!

uitvoering

In de uitvoering van dit project worden klein houtrotherstel aan gevel en dakonderdelen uitgevoerd. Daarnaast worden enkele ramen vervangen met originele detaillering en materialen, het zinkwerk wordt vernieuwd en het pleisterwerk zal worden hersteld. Op deze manier wordt het rijksmonument in ere hersteld.

diensten

  • Beoordeling van het Meerjarenonderhoudsplan (MJOP).
  • Aannemersselectie en contractvorming.
  • Technische aansturing van uitvoerende deelnemers op steiger.
  • Bewaking en aansturing van financieel overzicht.
  • Verzorging van projectadministratie en afhandeling van facturen.
  • Aanvraag van monument subsidie.

resultaat

Na afronding van het gevelonderhoud zijn de lekkages verholpen en is het achterstallig onderhoud ingehaald. Het rijksmonument is opgefrist en ziet er weer prachtig uit. Het resultaat van de uitgevoerde werkzaamheden zorgt ervoor dat het monumentale karakter behouden blijft en de VvE tevreden kan zijn met het eindresultaat van het gevelonderhoud.

zie ook: opdrachtgevers aan het woord