bouwbegeleiding funderingsherstel kelderbouw rijksmonument

Opdracht            :

Advies en bouwbegeleiding kelderbouw en gevelrenovatie

Opdrachtgever :

Particulier

Oppervlakte      :

100m² bvo

Status                  :

Rijksmonument

 

vraag

Een gemeentelijke aanschrijving was voor de Vereniging van Eigenaren aanleiding om contact met mij op te nemen. Het pand vertoonde ernstige verzakkingen die op korte termijn verholpen moesten worden. De VvE had behoefte aan een second opinion over de diverse offertes: voor herstelwerkzaamheden van de gevel, maar ook voor offertes voor dak- en gevelonderhoud.

De bewoners van de begane grond wilden de funderingswerkzaamheden graag combineren met de renovatie van hun appartement. Ze hebben mij ingeschakeld voor begeleiding van de aannemersselectie en bouwbegeleiding van de cascowerkzaamheden in de kelder, de begane grond en de bel-etage.

uitvoering

Het hele pand heeft een nieuwe onderheide kruipkeldervloer gekregen met in de voorkamer een teruggebrachte kelderruimte. Ook is er boven de nieuwe fundering een nieuwe balklaag aangebracht voor de begane grondvloer. Scheidingswanden en opkamer zijn daarna opnieuw teruggeplaatst.

diensten

  • aannemersselectie ruwbouw
  • bouwbegeleiding ruwbouw
  • inventarisatie van gevelonderhoud

resultaat

Het pand, een rijksmonument, voldoet weer aan de eisen van de gemeente. Alle verzakkingen zijn verholpen en door de nieuwe fundering staat het pand weer stevig op zijn grondvesten. Er is een contract afgesloten voor dak- en gevelonderhoud. De bewoners van de begane grond hebben hun verbouwing kunnen combineren met de andere werkzaamheden.

zie ook: opdrachtgevers aan het woord