bouwdirectie herbestemming monument

Opdracht :

grootschalig gevelonderhoud en inpandige herbestemming.

Opdrachtgever :

Stichting MidWest

Oppervlakte :

1650m² gevels 1700m² gebouw

Status :

Gemeentelijk monument

 

vraag

MidWest is een ontmoetingsplek en bedrijfsverzamelgebouw gevestigd in voormalig schoolgebouw De Wissel aan de Cabralstraat. Tijdens de looptijd van dit project kreeg de opdrachtgever behoefte aan meer structuur en een betere ondersteuning. Stichting MidWest heeft mij hiervoor benaderd. Een veelzijdige opdracht waarbij ik onder andere de taak kreeg om de bouwdirectie te vormen en het project financieel, technisch en qua planning weer op de rit te krijgen.

uitvoering

De uitvoering moest plaatsvinden op het moment dat het gebouw al deels in gebruik was genomen.

De gymzaal heeft nieuwe vloeren, puien en plafonds gekregen. Gymtoestellen zijn hierbij hergebruikt en hebben een nieuwe functie gekregen. De gevels zijn gereinigd, opnieuw gevoegd en ingeboet. Houtwerk binnen en buiten is opnieuw geschilderd. De terrazzo gangvloeren zijn ontdaan van linoleum en in ere hersteld. De gangen op de begane grond zijn compleet gerenoveerd en voorzien van een keuken.

diensten

  • kwaliteitscontrole al lopende werkzaamheden en plannen
  • aannemer en opdrachtgever aansturen op planning
  • aannemersselectie nieuwe aannemers
  • financieel aansturen
  • leiden van de bouwvergaderingen
  • bouwbegeleiding van de uitvoering

resultaat

Het gebouw wordt gebruikt door een diversiteit aan bedrijven. De voormalige schoollokalen worden verhuurd als flexplekken en kantoorruimte. Enkele voormalige toiletten op de gangen zijn omgebouwd tot ‘belcel’, diverse bergingen zijn getransformeerd in kleine werkeenheden. Op de begane grond is de gymzaal in een café met podia getransformeerd zodat de ruimte geschikt is voor presentaties, voorstellingen en feesten. Rondom de – voormalige – gymzaal zijn diverse ruimtes geschikt gemaakt voor groepen, vergaderingen en andere bijeenkomsten. In beide schooltuinen kunnen bijeenkomsten worden georganiseerd tussen de kleinschalige klimaatbestendigheidsexperimenten.

 

zie ook: opdrachtgevers aan het woord