bouwbegeleiding renovatie

Opdracht :

Renovatie van gevels, daken en appartement.

Opdrachtgever :

Vereniging van Eigenaars (VvE)

 

 vraag

Het gebouw van deze VvE had te kampen met behoorlijk achterstallig onderhoud: slecht voegwerk, afbladderend pleisterwerk aan de achtergevel, een loszittende topgevel en dakbeschot met op diverse plekken vergaande houtrot. De VvE vroeg mij aanvankelijk om de gebreken in kaart te brengen en een herstelplan aan te leveren. Na het uitgebrachte rapport, kreeg ik de opdracht om dan ook maar de uitvoering te begeleiden voor de VvE werkzaamheden. En daarnaast kreeg ik ook de vraag om aansluitend enkele aanpassingen aan een van de woningen binnen de VvE te begeleiden: het vergroten en uitbreiden van de bestaande dakkapellen en het realiseren van een dakterras.

uitvoering

De buitenzijde van het pand is aangepakt: het dak is volledig geïsoleerd, de achtergevel werd opnieuw gepleisterd, de voorgevel is opnieuw gevoegd en de gepleisterde topgevel plaatselijk hersteld. Alle houten delen zijn gerepareerd en geschilderd, de glas-in-lood-ruiten zijn gerenoveerd. Bij een van de appartementen zijn de dakkapellen uitgebreid; werkzaamheden waarbij de bewoners in hun huis konden blijven wonen.

diensten

  • conditie van het gebouw geïnventariseerd en een plan van aanpak opgesteld (bouwkundig inspectierapport).
  • verbouwwensen en onderhoudsplan vertaald naar offerteaanvragen.
  • de voorselectie en contracteren van de aannemers
  • technische en financiële bouwbegeleiding

resultaat

Het appartementencomplex is weer helemaal up-to-date. Nu al het achterstallig onderhoud is weggewerkt, kunnen de bewoners met een schone lei beginnen aan een nieuw MJOP waarmee toekomstig onderhoud op tijd gepland kan worden.

zie ook: opdrachtgevers aan het woord