kelderbouw en ‘high-end’ woningrenovatie

Opdracht :

Bouwbegeleiding, kelderbouw en ‘high end’ woningrenovatie.

Opdrachtgever :

Particulier

Oppervlakte :

200m² bvo

Status :

beschermd stadsgezicht

 

Vraag

Een jong gezin met dubbel benedenhuis had al enige jaren de ambitie om de kelder met geringe stahoogte te verdiepen en in de tuin een aanbouw te maken. De vergunningsaanvraag was al in gang gezet en het was tijd voor de volgende stap: de bouwvoorbereiding. Aan mij de opdracht om de vergunningsstukken te beoordelen, de bouwvoorbereiding op te starten en hen tot en met de oplevering als bouwbegeleider te vertegenwoordigen.

 Uitvoering

De aannemer heeft de bestaande kelder gestut en er een diepere kelder van gemaakt die verder de achtertuin inloopt. Ook zijn er zowel voor als achter koekoeken gemaakt, waardoor er in de kelder daglicht toetreedt. De begane grond is in de achterkamer uitgebouwd de tuin in. Hierdoor ontstond er ruimte, voor een royale woonkeuken met ruime eetgelegenheid. In de maatkeuken met marmeren werkbladen zijn semiprofessionele kooktoestellen verwerkt. De authentieke plafondornamenten hebben het bouwgeweld ongeschonden doorstaan en sluiten met een subtiel niveauverschil aan op de nieuwe strakke plafonds in de uitbouw. In de vestibule en hal liggen nog de eveneens behouden originele marmeren vloerplaten. De verdere begane grond is voorzien van een sfeervolle visgraat parketvloer.

Diensten

  • Globale werkomschrijving opgesteld voor de ruwbouwfase.
  • Contracteren en begeleiden van paaladviseur, geohydrologisch adviseur, milieukundige begeleiders, bodembemonstering.
  • Offertes aanvragen en offertes beoordelen van gegadigde hoofdaannemers.
  • Voorbereiding, strategiebepaling en selectie voor aannemerscontract.
  • Bouwbegeleiding van hoofdaannemer, constructeur en binnenhuisontwerper tot en met de oplevering.
  • Ad hoc een herstelplan in gang zetten voor onvoorzien slechte conditie van keldermuur.
  • Sturen en bewaken op het overzicht van bouwbudget.

Resultaat

Een nieuw gefundeerd driedubbel ‘high-end’ benedenhuis met een ruime stahoogte in de nieuwe kelder, voorzien van daglichttoetreding en ruime recreatieruimte met aangrenzend een volwaardig gastenverblijf. Met op de begane grond een grote luxueuze open woonkeuken in de achteruitbouw voorzien van openslaande harmonica pui voorzien van ‘oude’ detailleringen die naar de tuin leidt.

Een efficiënt ingedeelde kindvriendelijke tuin met loungegedeelte en een buitenkeuken.

zie ook: opdrachtgevers aan het woord