renovatie en verduurzaming rijksmonument

Opdracht              :

cascorestauratie monument en renovatie appartementen

Opdrachtgever    :

particuliere belegger

Oppervlakte         :

370m² bvo

Status :

rijksmonument

 

vraag

De nieuwe eigenaar van dit prachtige rijksmonument anno 1736 , dat met kop en schouders boven de rest van de straat uit torent, wil het verwaarloosde en onderbenutte pand casco renoveren om het in goede staat te laten voortbestaan en er vervolgens huurappartementen en een bedrijfsruimte in te realiseren, zodat de onderbezetting van de laatste jaren tot het verleden zal behoren. Hij heeft mij benaderd voor het opstellen van een budget gestuurde werkomschrijving dat samen met de omgevingsvergunning de basis vormt voor de offerteaanvraag aan de beoogde aannemer. In het pakket worden de monumentale onderdelen met respect gereinigd en geïntegreerd in een hedendaags appartement inbouw. Een superleuk project van bouwbegeleiding voor een rijksmonument, met een lekkere mix van restauratie en moderne inbouw!

uitvoering

Duurzame restauratie en herstel van dit rijksmonument omvat onder andere het verduurzamen van het gebouw, herstel van cascoschade, houtrot- en brandschade aan de balklagen en na-isolatie. Het casco wordt versterkt, zodat het pand weer klaar is voor de toekomst.

diensten

  • inspectie/conditiemeting van het pand.
  • het opstellen van een gedetailleerde werkomschrijving.
  • aannemersselectie, aannemingsovereenkomst.
  • technische begeleiding tijdens de uitvoering op locatie.
  • controle en evaluatie van alle kosten en facturen gerelateerd aan het project.
  • technische begeleiding bij het verkrijgen van monument subsidie en energielabel.

resultaat

Door de renovatie is het rijksmonument zijn omgetoverd tot vijf energiezuinige appartementen en een bedrijfsruimte. Allemaal met energielabel A! Hierbij blijft het bestaande monumentale karakter behouden en wordt het versterkt met nieuwe inbouw met klassieke detailleringen. Het resultaat is een karakteristiek, duurzaam en turn-key opgeleverd rijksmonument.

zie ook: opdrachtgevers aan het woord